Téli gumi csere, nyári gumi csere

Téli gumi csere, nyári gumi csere Téli gumi csere, nyári gumi csere

Mikor esedékes a téli gumi csere?

Az autós szakmán belüli ajánlás alapján ha a hőmérséklet tartósan +7 C alá süllyed, érdemes az autóra felszereltetni a téli gumit. Vagyis november elejétől-közepétől már érdemes elhozni az autót a szervizünkbe.

Tapasztalataink alapján a legtöbb autó tulajdonos akkor jelentkezik be nálunk, mikor leesik az első hó.

Mikor esedékes a nyári gumi csere?

A nyári gumira történő visszaállás március környékén szokott megtörténni, akkor, amikor tartósan +7 C fok felé megy a hőmérséklet. Nehéz eldönteni, hogy mikor optimális a csere, hiszen már volt arra példa, hogy március közepén leesett a hó, és bedugult az M1-es.

Ez azért fontos, mert a téli gumi nem csak mintájában különbözik a nyáritól, hanem összetételében is. A téli gumi lágyabb, hogy jobban tapadjon, és ebből kifolyólag gyorsabban kopik, ha nem megfelelő hőmérsékleten használják.

Mitől függ téli-nyári gumi csere ára?

A szerelést fix összegért vállaljuk, de ez kategóriánként változó. A leglényegesebb tényezők:
1. alufelnire vagy acélfelnire kell szerelni a kereket
2. az abroncs átmérője
3. van-e az autón nyomásellenőrző (TPMS - Tire Pressure Monitoring System) rendszer

A cégünk vállal gumitárolást is. A tárolás szezontól szezonig tart, a téli átszereléstől a tavaszi átszerelésig, valamint a tavaszi átszereléstől a téli átszerelésig. Van egy erre kialakított raktárunk, ahol ha felnin van, akkor szakszerűen felfújt állapotban tároljuk a gumikat. Elrakás előtt mindig átvizsgáljuk az autógumikat, és ha valami hibát találunk rajta, akkor – a tulajdonossal való egyeztetés után – először megjavítjuk, és aztán tesszük csak el.

Vállaljuk felni nélküli gumik tárolását is, de tapasztalataink alapján ezeket az abroncsokat általában haza szokták vinni. Ebben az esetben nejlonzsákba tesszük, hogy az ne koszolja össze az autóját, ha sáros a gumi.

A téli-nyári gumi csere legfontosabb szempontjai

A téli-nyári gumi csere esetén nagy hangsúlyt helyezünk minden olyan szempontra, amely az autó és az Ön biztonságát szolgálja. Ezek a következők:

1. A kerék legyen megfelelően kiegyensúlyozva (centírozva). Ezt a beállítást minden szerelésnél elvégezzük.

2. Megfelelő méretű gumik alkalmazása.

Előfordul, hogy az ügyfelünk – főként ha interneten vásárolt – nem a kocsihoz való méretű gumiabroncsot vásárolt. Egy bizonyos tűrésen belül lehet eltérés a gumiméretekben, ez még gyárilag is megengedett. Van azonban olyan gumi, amit biztonsági vagy fizikai okok miatt nem lehet feltenni az autóra. Téli guminál ha lehet, mindig keskenyebb gumit teszünk fel, nyárinak szélesebbet. Ez azért van, mert a keskenyebb gumi kevésbé csúszik, jobban kapaszkodik a hóba. A szélesebb, nagyobb felületű guminak könnyebben „felúszik”, vagyis megcsúszik a vizes felületen. Az útviszonyoknak nem megfelelő mintázatú, vagy túl kopott, vagy túl széles abroncs nem tudja kiszorítani az alá kerülő vizet, sarat, vagy havat, megszűnik a gumi és az út közti kapcsolat, ezért megcsúsznak a kerekek.

3. Ügyelünk arra, hogy minden gumi arra a helyre kerüljön vissza (elöl, hátul, jobb, bal), ahonnan levettük. Így biztosítható az egyenletes, minimális kopás és a megfelelő menetbiztonság. (A gumik cseréje (forgatása) megengedett, de meg vannak a forgatás szabályai, amit figyelembe kell venni.)

Téli gumi, nyári gumi vásárlás

Több ügyfelünk is nálunk szerzi be a cserére szánt téli vagy nyári gumit. Erre is van mód. Két márkát forgalmazunk: GT Radial és Yokohama abroncsokat. A leggyakrabban keresett méretek általában raktáron vannak, de ha nincs is, gyorsan be tudjuk szerezni a szükséges méreteket.

Beszerzésünk gyors, ha délután kettőig megrendeljük a terméket, másnapra meg is érkezik, így nem kell sokáig várnai az átszereléssel.

Ha Ön más autógumi márkához ragaszkodik, az esetek nagy részében azt is be tudjuk szerezni.

Ha Önnek téli gumi vagy nyári gumi cserere van szüksége, további információkért, időpont egyeztetésért hívja az alábbi telefonszámot:

Téli gumi szerelés, nyári gumi csere

Mobilról kattintva azonnal hívható!